Download hier ons laatste nieuwe jaarprogramma
Wil je deze per e-mail toegestuurd krijgen, geef ons dan een seintje

Laatst toegevoegde
foto's op Flickr

kratje.be > startpagina > Tentoonstellingen & Projecten

Silke Mattheeusen

ontwerp van Silke Mattheeusen

stelt tentoon in 't Kratje

Mode tentoonstelling "Mijn kleren en ik" van Silke Mattheeusen.
Ter gelegenheid van haar 21ste levensjaar.

Zaterdag 10 maart 2018 van 13.00u tot 17.00u.
En zondag 11 maart 2018 van 11.00u tot 17.00u.
In Vormingscentrum 't Kratje
Gasthuisstraat 7, 2990 Gooreind.

Klik hier voor de affiche van de tentoonstelling

Zij heeft ook al meermaals de krant en de media gehaald met haar ontwerpen. Lees hier een artikel uit de Het Laatste Nieuws over Silke.

Winnaars van onze tentoonstelling

Zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017

Winnaars van onze tentoonstelling

EindejaarstentoonstellingNaar jaarlijkse gewoonte stelden de cursisten en kunstenaars van het volwassenenatelier 't Kratje hun werken tentoon op onze eindejaarstentoonstelling. Ook dit jaar werden de werken van het jaarthema, door een vakjury beoordeeld.

Dit jaar hadden we gekozen voor het jaarthema "10 VIEREN". Want het Volwassenenatelier 't KRATJE bestaat al 40 jaar!!
De werken uit de categorieën: schilderen, gemengde technieken en keramiek, werden beoordeeld door een vakjury die op zondag, de winnaars en bijbehorende prijzen bekend maakten. De bezoekers van onze tentoonstelling konden tevens een werk aanduiden voor de publieksprijs.

EindejaarstentoonstellingGoed we klimmen de trap op en worden onmiddellijk overdonderd door de gekroonde dame: Zij is moe van het Vieren, een gedurfd experiment van Pascale Vantieghem moeten we toegeven.
Dan wordt onze aandacht getroffen door de krachtpatser die al 40 jaar aan de kar trekt, knap symbolisch werk. Tien Vieren door zwoegen, zweten, trekken en sleuren van Jan Michiels. En dan in de categorie kleien, konden de klontjes van Tienen ons ook bekoren. Leuk gevonden: 4-Tienen van Stanny Jacobs.

EindejaarstentoonstellingZien we daar de krachtige handen met de robuuste 4 en 0 die als het ware uitbeelding zijn van –het voortouw trekken- symbool voor de 40 jaar activiteiten van het volwassenenatelier. Maar... daar is iets mis mee... eerste reactie… die kleur... Bij nader toezien blijkt dat er wel degelijk iets aan de hand is, wel glazuur voorzien maar niet op tijd in de oven geraakt. Dus fantasie laten werken want die kleur wordt na het bakken rood.
Toch té expressief om er naast te kijken en de eerste prijs toe te kennen in de categorie keramiek. Laat maar Vieren van Rob Ebenau.

EindejaarstentoonstellingBij de schilders ging onze aandacht eerst naar de vlotte penseelstreken en frisse kleurtoetsen van 4-ren met bloemen van Chris Hense en naar Lea van Rik Timmermans.
Maar uiteindelijk kozen we voor het meer klassieke, om niet te zeggen lekker ouderwetse Fleurig Verval van Irma Dingemans. Nog eens van schilderen gesproken, als we mogen aannemen dat dat niet op de werking van ’t Kratje slaagt. EindejaarstentoonstellingTrouwens 'fleurig’ en 'verval' zijn wel héél contradictorisch, maar houden elkaar in evenwicht. Dus eerste prijs in de categorie schilderen.

En tussen de pareltjes door gingen we letterlijk op zoek naar de 40 in het werk Zoek de 40 van Rita Laureys. Mooi, evenwichtig, rustig compact en toch sierlijk. En dit was voor ons de eerste prijs waard in de categorie gemengde technieken.
Absoluut nog in deze categorie te vernoemen. De naar design zwevende Bloemenvaas en niet onopgemerkt en zeer bescheiden Feestverlichting, beide ook van Rita Laureys.

Winnaars van de publieksprijs

EindejaarstentoonstellingEn de winnaar van de publieksprijs was het derde jaar op rij voor Pascale Vantieghem met het werk Zij is moe van het Vieren. Dat we al eerder prezen als gedurfd experiment.

De 2de en 3de plaats waren respectievelijk voor Jan Michiels, die we al eerder vernoemden. En Ingrid Huybrechts met Mijn huisje is (staat) 40.

Namens de jury willen wij, al uw zwoegen en zweten, trekken en sleuren, lukken en mislukken, ten zeerste appreciëren. En hopen dat er nog veertig jaar veel volgelingen in jullie voetsporen mogen treden.
Proficiat aan de winnaars en bedankt aan alle deelnemers. Veel plezier voor het komende werkjaar.

Klik hier voor een fotoselectie van onze eindejaarstentoonstelling.

Wil je ook eens...?

Wil je ook eens voor langere tijd tentoonstellen en je werk aan een breder publiek voorstellen?
Het kan in de gangen en gemeenschappelijke ruimtes van Woonzorgcentrum St.-Jozef.
Het volwassenenatelier 't KRATJE neemt hiervoor de coördinatie op zich.

Vraag ons vrijblijvend om meer info:
E-mail:
Of bel: 0499/39 22 33 (contactpersoon Stanny Jacobs)

Tentoonstellingen en projecten

't KRATJE in nestenJaarlijks nodigen wij twee of drie kunstenaars uit om in het vormingscentrum zijn of haar werk te exposeren. In de herfst- kerst- of paasperiode.
Twee weekends vóór, tijdens of na een verlofperiode. 's Zaterdags van 14.00u tot 18.00u en 's zondags van 11.00u tot 18.00u.
Meestal voorafgegaan door een vernissage waarop ook alle cursisten worden uitgenodigd.

In samenwerking met het Rusthuis St.-Jozef wordt aan kunstenaars die er belangstelling voor hebben de kans gegeven hun werken te presenteren in de gangen en in de gemeenschappelijke ruimten van de verschillende verdiepingen en dit voor een periode van drie maanden.
Als volwassenenatelier staan wij garant voor de kwaliteit en de presentatie ervan.

Kunstenaars die bereid zijn mee te werken aan dit initiatief kunnen met ons contact opnemen:
E-mail:
Telefoon: 0499/39 22 33 (contactpersoon Stanny Jacobs)

Opendeur en tentoonstelling met werken van de cursisten en deelnemers van de workshops, het vrij atelier kleien, keramiek en potten bakken.
Meestal het laatste weekend van juni.

terug naar boven