Activiteiten opnieuw opgeschort

Het jaarprogramma najaar 2020

Klei-atelier in volle bedrijvigheid

Het vrij klei-atelier

Cursussen

Workshops

Wie zijn de begeleiders?

Alle activiteiten opnieuw opgeschort

Nieuwe lockdown en coronamaatregelen

#Samen tegen corona

Omwille van de nieuwe lockdown en de bijhorende coronamaatregelen zijn al onze activiteiten opnieuw opgeschort voor onbepaalde duur.

Vanaf er opnieuw curussen, workshops en tentoonstellingen mogelijk zijn, zullen we daarover zeker communiceren.

#Samen tegen corona
Het kratjes team

Jaarprogramma

van september tot december 2020

achter de barBeste cursisten, kleiers en sympathisanten,

Vanaf dinsdag 22 september 2020 starten wij opnieuw. Maar vanwege de Corona-maatregelen kunnen we slechts héél beperkt terug opstarten.

Er zal getracht worden om te beginnen met onze regelmatige gebruikers. Voor de cursussen Aquarel en Olieverf & Acryl beperken we ons eerst tot de cursisten schilderen, die in maart zijn moeten stoppen omwille van de lock-down.
Voor het klei-atelier van woensdag en donderdag, krijgen de regelmatige kleiers voorrang. En het vrij klei-atelier op dinsdagavond zal ook zéér beperkt worden. Hier zal op voorhand voor ingeschreven moeten worden, om de social distancing voor iedereen te kunnen garanderen.

Hopelijk kan het volwassenenatelier 't Kratje in het voorjaar van 2021, terug al zijn activiteiten organiseren als voorheen.

 
Het kratjes team


Ons aanbod is nog niet volledig, deze wordt nog verder aangevuld. Dus hou onze website in de gaten voor verdere updates.

Kijk hieronder voor het programma. Of klik hier om het jaarprogramma te downloaden of te bekijken in pdf.*


cursus aquarelOns klei-atelier op dinsdagavond, woensdag en donderdag zal zéér beperkt worden. Enkel op uitnodiging, om de social distancing voor iedereen te kunnen garanderen.

Onze afdeling schilderen gaat in dezelfde filosofie verder: Zoals gewoonlijk laten we 2 cursussen naast elkaar lopen, een groep Aquarel en een groep Olieverf & Acryl. Voor deze cursussen wordt wel een maximum aan cursisten per reeks gehandhaafd. Betaling geldt als volgorde van inschrijving.

Al onze activiteiten zullen beperkt zijn, qua aantal mensen dat we kunnen toelaten. En dit al zeker tot het einde van dit najaar. Hopelijk kunnen wij in het voorjaar van 2021 terug al onze activiteiten organiseren als voorheen.


person_addInschrijven kan via onze website op de pagina inschrijven, via e‑mail of via telefoon: 03 663 37 14‬ of 0473 25 04 62‬.
Voor de klei-ateliers is geen inschrijving nodig en deze wordt ter plaatse betaald. Voor de cursussen, workshops en introductie klei vragen we de deelnemers om vooraf in te schrijven en te betalen.

cloud_downloadKlik hier om het jaarprogramma te downloaden of te bekijken in pdf-formaat.*
Wil je meer info of wens je graag ons gedetailleerde jaarprogramma te ontvangen? Een belletje of e‑mail volstaan.

*Om een pdf te kunnen bekijken heb je Adobe Acrobat Reader nodig. Als je nog niet beschikt over dit programma, dan kan je dat hier downloaden. Acrobat Reader is een gratis programma.

Klei-atelier in volle bedrijvigheid

Filmmontage over 't Kratje op YouTube

Gefilmd en gemonteerd door Armand Vantieghem. Waarvoor dank.
“Een tijdje geleden heb ik het genoegen gehad om videobeelden te maken over werking, sfeer en materie van het kleien en keramiek in al zijn aspecten.”

Hierboven kan je filmmontage bekijken. Of klik hier voor de link van het filmpje op YouTube: www.youtube.com/watch?v=07uHDi0oBDs

Het vrij klei-atelier

Het vrij klei-atelier is een vaste waarde in het volwassenenatelier.
Dinsdagavond van 19.30u tot 22.00u. Hieraan neem je deel 'zoals het u past'. Je betaald per avond dat je deelneemt. Vandaar de naam 'vrij atelier'.

vrij klei-atelier vrij klei-atelier

Jaarlijks worden twee introductieavonden (begin september en januari) ingericht voor diegenen die met de materie en de manier van werken nog niet vertrouwd zijn.*

Vanaf nu geven wij ook de kans aan beoefenaars van deze discipline maar hiervoor 's avonds niet vrij zijn, zich te verenigen in het vrij atelier op woensdagvoormiddag van 9.30u tot 12.00u.*

* Lees hierover meer in ons jaarprogramma

vrij klei-atelier vrij klei-atelier

Cursussen

Dinsdagavond van 19.30u tot 22.00u. En donderdagnamiddag van 13.30u tot 16.00u. Cursussen worden in reeksen gegeven van 6, 7 of 8 lessen naargelang de aard van de cursus.

cursus aquarel cursus aquarel cursus aquarel cursus fresco schilderen

Andere mogelijke cursussen zijn*

* bij voldoende belangstelling

Workshops

Zaterdag van 9.30u tot 12.30u. Soms volstaat één workshop om tot resultaat te komen, twee of drie na elkaar zijn soms nodig.

Workshop glaskralen Workshop bloemschikken

Een greep uit ons aanbod:

Wie zijn de begeleiders van de cursussen, workshops en vrij atelier kleien?

lesgever aquarel

Mensen die hun creativiteit en vakkennis met bezieling willen doorgeven en voortdurend in overleg zijn met hun deelnemerspubliek en het bestuur.

Interesse?
Om ons aanbod uit te breiden zoeken wij nog zulke mensen.
Voelt u zich daartoe geroepen neem dan eens contact op met ons of kom gewoon even langs. Wij geven u graag meer info daarover.

E‑mail:
Telefoon: 03 663 37 14‬ of 0473 25 04 62‬