Download hier ons laatste nieuwe jaarprogramma
Wil je deze per e-mail toegestuurd krijgen, geef ons dan een seintje

Laatst toegevoegde
foto's op Flickr

kratje.be > startpagina > Vroeger & nu

Vroeger & nu

Eind jaren zeventig Eind jaren zeventig werd vanuit het Jeugdatelier het Volwassenenatelier geboren. De eerste lessen werden gegeven in wat vroeger een Gasthuis-Moederhuis was, later een Rusthuis werd en gelegen is aan de Gasthuisstraat nr. 11, nu omgebouwd tot een wooncomplex.

 

vroegerHier ziet u het bijgebouw of achterbouw dat vroeger dienst deed als washuis en dodenhuisje.
Na renovatie werd deze achterbouw officieel "Vormingscentrum 't Gasthuis" genoemd opdat het een echt 'gastenhuis' zou worden. nu
Het volwassenenatelier 't KRATJE, toen nog geen vzw. werd door de gemeente als vaste gebruiker van het gebouw aangesteld, dat veel later nr. 7 als huisnummer kreeg.

En dit is hoe het Vormingscentrum er nu uit ziet.

 

eerste lesgeefsterHier de eerste lesgeefster van 'handvaardigheidtechnieken' Juffrouw Keustermans van Wuustwezel oud logo

 

 

Logo dat in de beginjaren van het volwassenenatelier ons handelsmerk was.

 

Festopus In de beginjaren werd onder impuls van de toenmalige voorzitter Marc Beeckmans door het jeugd- en volwassenenatelier een jaarlijks dorpsfeest, Festopus genaamd, georganiseerd met workshops, optredens, circus, barbecues en nog veel meer.
Maar de feestelijkheden begonnen altijd met een krijttekenwedstrijd voor de kinderen, met tal van prijzen voor alle deelnemers en de winnaars.

geleide bezoeken

 

Door het volwassenenatelier worden geregeld geleide bezoeken georganiseerd aan tentoonstellingen of via Kunstwerk(t) (de organisatie voor beeldende kunst in Vlaanderen) aan ateliers van bekende kunstenaars.

 

in de natuur Bij goed weer worden ook lessen aquarel en acrylschilderen in de natuur gegeven.

 

demostratie Hier geeft één van de pottendraaiers uit
het vrij kleiatelier een demonstratie op de verenigingendag die op geregelde tijdstippen door de gemeente georganiseerd wordt.

 

raku bakken

Tijdens ons Opendeurdagen wordt het Raku bakken gedemonstreerd.
Dit is een vrij spectaculaire vorm van Japanse glazuurtechniek.

 

 

wij verlenen onze medewerking Aan door de gemeente georganiseerde manifestaties verlenen wij graag onze medewerking wanneer zij onze doelstellingen benaderen.
Hier tijdens de heropening van het G.C. ’t Schoolhuis in Gooreind waarop verenigingen zich konden voorstellen.

 

Open Art Shop De visitekaartjes van onze Open Art Shop.
Kunstenaar van binnen en buiten de gemeente al of niet aan het atelier verbonden maar ook de cursisten konden hun werken tonen en verkopen.

 

Zitten "Zitten" was het thema van het Opendeur Weekend van het werkjaar 2004-2005.
Bestuurleden en cursisten kregen de opdracht rond dit thema enkele werken te maken die werden tentoongesteld en waaraan ook een wedstrijd verbonden was.

 

Site van het jaar Onze website stond op de 81ste plaats voor "Site van het jaar 2005" van Clickx magazine.

Wij maakten deel uit van de 100 genomineerde sites voor de 'Site van het jaar' in de categorie 'Amateursites'. Wij zijn op 81ste plaats geëindigd, en dat zijn toch bijna 20 deelnemers die we achter ons hebben gelaten!

 

Panamarenko achterna"Panamarenko achterna" was tijdens het werkingsjaar 2005-2006 het jaarthema waarrond, in alle disciplines, onze leden hun inspiratie de vrije loop konden laten gaan.
Hieraan was ook een wedstrijd verbonden. Hier ziet u enkele van de ingezonden werken getoond tijdens onze opendeurdagen.

terug naar boven